Utmaning




Utmaning

15 år sen - 1993

innebär att jag var 15 år, spelade fortfarande fotboll, umgicks med kompisar....mer spännande än så var det nog inte...

10 år sen - 1998

Fyllde 20 år, träffade Peter, flyttade in till stora staden sundsvall, min morbror dog :-(   började jobba inom handikappomsorgen!
5 år sen - 2003

Jacob skulle fylla 2 år, Elias föddes, hade flyttat till huset
3 år sen - 2005

Vi gifte oss 10/12 i tuna kyrka! 

1 år sen - 2007

Angelina fyller 1, har då 3 barn, villa, vovve o volvo (som byts till ford )

3 månader sen - mars

Har bytt jobb o precis börjat jobba efter föräldrarledigheten 

I går - 29 juni

Vilade ut efter Tant H:s 30 års fest, hämtade barnen o bjöd svärisarna på kaffe:-)
I dag - 30 juni

Firat Sebbes 11 års dag, en dag försent men ändå :-) ska vila inför jobb natt :-(

I morgon -  1juli

Sova lite efter natt jobb, sen blir det väll lit epyssel här hemma i vanlig ordning:-)
Om ett år - 2009

Jobbar väll, köper förhoppnings vis husvagn (håller på att bearbeta Peter) förhoppningsvis är alla nära friska o glada:-)

utmanar :syster och  Helene

vacker hund....

publishme.se/34759/settings/theme/#

Tacksamhet...

när man jobbar natt så har man ju lite tid för egna funderingar... och eftersom att jag har passerat 30 så är det ju hög tid för vita arkivet eller vad det heter....nej, skämt å sido, jag kom bara på så här vad otroligt mycket jag har att vara tacksam för...( och eftersom att jag inte har nåt bättre för mej så tänker jag också delge er de tankarna...)

Jag har världens bästa man, tillo med gift med han... ;-)
Har tre underbara barn....
mamma o pappa som alltid finns o hjälper till..(även när jag inte vill...)
Bästaste lillasystern....
Underbaraste vännerna på denna jord
Helene, Ulrika, Zara, Anna och Vickan
Sen så har jag ju mina svärisar å de ställer ju också oftast alltid upp så de får oxå vara med ;-)
sist men inte minst mina gudbarn då givetvis Maya, Hugo o Nils....
kom på en till... min kusin Patric o hans flickvän Josefin, vi pratar o ses inte alltför ofta, men de känns aldrig "långt borta" och för att de hjälper mamma o pappa så otroligt mycket :-)

Åsså har jag ju värdsligare saker att vara tacksam för oxå....

Vårt hus...(för tillfället står altanen på tio i topp i den kategorin...)
min rabatt som fortfarande inte ä r en rabatt... (kanske inte nåt att vara tacksam för...)
En anan sak som jag oxå är tacksam för är att jag delade min 30 årsdag med min bästa vän Helene...
stugan...alltid i mitt hjärta....
min nya cykel...visserligen bara instyrd i garaget o aldrig provcyklad men ändå...

sen har jag massa annat att va tacksam över oxå, men nu börjar min trötta hjärna spela mej spratt så jag ska ut på spökjakt ...

svampbob lever...

Ja, åtminstone i min dröm...Har börja drömma helt sjuka saker, kanske beror på att åldern tar ut sin rätt och att hjärnan slappnar av och släpper fram saker som min tidigare unga hjärna sorterat bort i tidigt stadium...??? Ja inte vet ja, känner mig i vilket fall lite lätt sinnesslö när jag slår upp mina blå efter min skönhetssömn...Gamla så väl som nya bekantskaper figurerar lite hur som helst på va underligtvis som helst i mina drömmar, likväl som dessa på hittade svampar...jaja, bara släppa o gå vidare :-)

Har jobbat natt, och sov ända till 13.30 idag, tror det är rekord(säkert oxå åldern som tar ut sin rätt...) så sen har jag faktiskt varit pigg o på strålande humör... Fixat lite i Jacobs rum, han fick ju en ny säng igår, så nu har vi möblerat o sorterat så det blir nog bra när det blir klart :-)
Fick främmande av en gammal klasskamrat till Peter idag och hennes 2 barn, trevligt!!!

Sen så har det rasat in paket i lådan hemma...Peter ser inte alltför lycklig ut...men som sagt barnen behöver kläder...och det är ett argument han änsålänge köper ;-) Idag kom det lite grejer till Angelina, dels en baddräkt  från Idat, en klänning från samma och en t-shirt från småfolk, jätte fint var det och hon poserade så gärna när hennes favvotant vevve  (som för övrigt har utvecklats o blitt en gickan...) kom förbi
Igår kom ett annat paket, där var det en t-shirt till Elias, trosor o pyamas till Angelina men sen var resten till mina gudbarn..de måste ju oxå få nåt ibland, Nils fick sina tröjor idag, i mitt tycke skit tuffa med döskallar på, Maya o Hugo ska få sina nån da framöver de också:-) ja, jag kan inte hjälpa att jag tycker det är kul att handla...men till mitt försvar kan jag säga att både Jacob o Elias har dratt i väg nåt alldeles otroligt på längden nu :-) handlade på jc åt dem igår, Jacob fick 3 par jeans o en t-shirt och Elias stackarn fick bara 1 par jeans han men men livet är inte alltid rättvist : -) (bara för att jag skrev så kommer jag att ha jättedåligt samvete i morgon o fara på stan o handla till honom:-) va säger du ulrika, ska vi shoppa lös i morrn?? ge mig nån timmes sömn så kan vi ta en kaffe drink och göra stan efter det!!!

Nu ska jag väll ta o jobba lite antar jag:-)

på återseende min avänner ;-)

30+

Så har man då klivit över den magiska gränsen 30...och hur känns det då??? rätt ok faktiskt, skulle lätt kunna fylla 30 igen om jag fick ha en så undebar fest igen!!! Skulle förmodligen inte fixa det idag, och inte i morgon heller, men nästa vecka kanske... :-)
Det finns bara ett ord för att beskriva gårdagens fest...SUPER!!!! Bara underbara o kuliga folk, massa dricka, sång och FEST!!!!!
Mina kära vänner Anna, Zara o Vickan hade skrivit ihop en låt till mej :-) skit kul och jätte bra gjort :-) Tänkte nästan lägga ut den här men den är för lång så jag ork inte nu!!
Kort sammanfattat så var det fullt ös från 16-05, kan erkänna att jag känner mej liiite svag idag :-) orkar inte heller lägga ut nåra bilder nu utan skickar iså fall vidare till aneli.blogspot.se eller uj76.blogspot.com bilderna säger mer än 1000 ord så... enjoy!!!!!


LIVET ÄR EN FEST....

fin främmande...

Sicken dag... först planerings dag från 8- 17, eller om jag ska vara ärlig så lyste flitens lampa så intensivt att vi kom ifrån redan 16!! Peter o barnen hämtade mej inne i stan åsså vart det en snabb middag på donken tillsammans med syster:-) innan vi drog oss hemmåt, Peters kusin och hennes 2 pojkar kom o hälsade på, det var JÄTTE länge sen vi träffades riktigt o hade tid att sitta ner o prata, det var trevligt :-) Jacob vart överlycklig, för de hade med sig Olivers gamla cykel som numera innehar ny stolt ägare :-)



Grabbarna spelade fotboll o härjade vilt ett par timmar, så nu har jag två trötta grabbar uppe i soffan :-) men de hade riktigt kul, för bilen hann bara av gatan innan frågan kom "när kommer de nästa gång??"

                       

Angelina fick sig en ny bästis/ idol i Oliver och han var otroligt snäll och lät henne vara med i allt :-) summa summarum så bidde det en riktigt kulig kväll, hoppas på fler i sommar :-)
Kan bara inte smälta att när jag träffade Peter så var dessa grabbar SMÅ, jag älskade att låna dem o hitta på en massa skoj, och nu är de så STORA!!!! Sagt det förr o säger det igen, tiden går såååå fort!!!

allt man önskar kan man få...

I går fick jag en för tidig födelsedags present av min kära man :-) nåt jag önskat mej läääänge!!!!! en ny kamera :-) behöver inte förtydliga nåt om hur många bilder som blivit knäppt de senaste två dagarna va :-)



Barnens tremänningar var på besök igår...



Picknick på gräsmattan är inte helt fel heller...



Angelina matar Dixie... :-)



Angelina o Misty vid sandlådan i stugan!



Elias provkör grävaren inför sommaren...



Jacob tappade en tand till igår (som synes :-))



Elias hjälper pappa o morfar att fixa vattnet i stugan!!



Ulrika var oxå o pillade på kameran ...

Det var några av de 155 bilder jag knäppt under dessa två dagar... massor av finesser som jag måste lära mej, men kan inte annat säga än att jag är NÖJD med min nya leksak:-)

ingen skolavslutning utan tårta...

Så är det, så nu efetr jobbet har jag snott i hop bottnar till morgondagens  tårta, blev marängsmet över, så barnen får gröna maränger oxå :-) ska det va sommarlov så måste det ju märkas...har beställt sommar paket till barnen, men det har inte hunnit komma ännu, så det får nog bli en snabb stads tur direkt efter skolavslutningen så får de välja nåt på barnens hus själva istället då :-) det lär väll inte bli alltför högljuda protester antar jag!! nu ska jag gå o se om mina gröna monster maränger är färdiga...

hurra!!!!!

Ber till alla gudar att väderprognosen för i morgon fm stämmer, i så fall får barnen fint väder (hyfsat fint iallafall) på skolavslutningen :-) sol o 15 grader på fm, men sen såg det sämre ut :-(
over and out!!!!

4 generationer...(fast en bakom kameran)



Sitter o fipplar på med en massa gamla bilder, hittade den här, den är från farmors sista sommar....




bilder som den här som får en att tänka att kanske ett till.... ;-)



men då bilder o minnen som det här som kallar tillbaka en i verkligheten igen...
ALDRIG igen... :-)


syskonkärlek....

dravel...

Va på info möte i Jacobs skola idag, och därav rubriken...tänker inte komentera det nå vidare utan det räcker med DRAVEL!!! men vi fick i allafall se klassrummet han ska vara i nästa termin och träffa nya  fröken, hon verkade jätte trevlig, så det blir nog bra!!

I övrigt har jag jubilerat på jobbet i dag, vi har firat att huset fyller 10 år ;-) det var trevligt, go mat...och inte så mycket mer att skriva om det heller!!!

som det kanske märkes så är jag på ett helvetes humör och det känns som om att jag tänker stanna i min surbubbla resten av kvällen :-(

det enda kuliga i dag är att Peter har gått på föräldrar ledigt och ska va hemma till 25 augusti!!!!!

Annars känns allting BARA bläääääää
(eller förresten...fick kläderna från lilla miraklet idag, så jag hann gömma undan dem i Angelinas garderob innan Peter kom hem :-) så det tyckte jag oxå var lite kul...)

hejdå alla glada bloggare!!!

nåra gammla bilder...

                                          

hittade lite gammla bilder på barnen sen -04/05 första är Jacob tillsammans med våran hund Dixie, sen Elias, tredje bilden är min guddotter Maya och sista kommer från en lilla julafton tillsammans med familjen jonasson...
Det är konstigt att barnen blir så stora, när jag själv inte är en dag äldre än när Jacob föddes för snart 7 år sen!!!

som man bäddar får man ligga...

...sägs det...och efter som att jag alltid får en släng av damp när jag kommer hem efter att ha jobbat natt så har jag ju inte sovit många minuter idag, så humöret o tålamodet är på topp som ni förstår!!!
Barnen har varit på skola och hos farmor o farfar i dag så att jag skulle få sova :-) men istället för att sova har jag roat mej med teknikens under, suttit vid datorn, terroriserat alla mina vänner med jobbiga o lååånga telefonsamtal och suttit vid tv:n, med andra ord en riktigt givande dag...eller nåt sånt!!! paketet från lilla miraklet kom inte idag som jag haft en svag förhoppning om :-(
Nu ska jag snart hopp i säng faktiskt, ska jubilera på jobbet i morgon, kan ju bli spännande, men vi skulle ju bli bjuden på smörgåstårta, så det kan ju inte bli alltför illa ;-)

Så var det bara 11 timmar kvar...

Som sagt bara 11 timmar kvar av min natt helg :-) Har precis skurat golven o plockat ur diskmaskinen, så nu är det några förhoppningsvis lugna timmar framför mej!!
Tänkte jobba på min begynnande bränna idag, plockade fram bikinin, solstolen och morotsoljan som jag införskaffade i egypten och skulle så stort sova ute i solen, jo men tjena, det gick ju inte så bra, de första 10 minuterna låg jag o blundade krampaktigt, tillslut var jag så svettig att jag höll på att kana ur den förbaskade stolen som till på köpet oxå är trasig så man måste liksom balansera lite för att inte göra en bakåt volt, så det var bara att kliva upp och fortsätta vilan på annan plats :-)
har ju varit lite duktig idag också, hunnit med både tvätt o strykning, inte illa så här en söndag!! Och rabatten då, hur det går med den??? å det går frammåt, en kantsten till vart ner satt idag, så håller vi det här tempot så är den nog klar lagom till det blir frostvarning igen :-) men å andra sidan så har jag planterat ner en av lökarna jag köpte som ska vara i en ampel, så förhoppningsvis så blir det ju nåt av den iallafall...de andra lär ju döö en långsam död nere i matkällaren... :-(
hade fått mail från lilla miraklet idag, de hade packat min beställning, så förhoppningsvis kommer den på tisdag så kan jag ju lite snabbt packa upp o plocka in i Angelinas garderob utan att Peter märker nåt?? det har lyckats förr, så omöjligt är det ju inte :-) från onsdag så är ju Peter hemma o pappaledig ända tills i augusti, så då är det kört...bara att erkänna att shopping nerverna dallrat ännu en gång...
Nu ska jag ta o rota fram lite grejer o planera lite mera inför min stackars fest...
Och förresten ULRIKA, nu har du loooovat att sjuunga på festen, tror jag vill höra "thats whats friends are for".... den har ju jag sjungit för dej en gång i världen...i telefon när ni va hos mammsen o pappsen :-) så det vore riktigt nice, som min syster skulle sagt:-) men du har ju lång tid på dej att öva, och vi blir ju förmodligen bara 20 st som alla förhoppningsvis kommer att vara duktigt berusade :-) så du behöver ju inte ens vara nervös;-)
så sing on my friend så höres vi i morgon :-) bara en sak till Ulrika , kom i håg att Helene oxå kommer vara där å hon vill ju oxå höra en egen låt av dej :-) det fixar väll du...eller hur gumman!!

skallebank o trött i pannloben...

Så är då andra natten avklarad, näst intill iallafall, har avklarat mina sysslor men ska väll hitta på nåt mer att göra under de 41 minuter jag ska vara kvar på bygget :-) sen kallar sängen eller solstolen, beror på vilket håll molnen drar åt!! sitter med min tredje kaffe kopp nu på morgonen så dimmorna framför ögan börjar lätta, vet åt vilket håll det lutar, slutar väll med att jag låssas sover en halvtimme för att glädja omgivningen och slippa deras tjat ;-) har massor med strykning att ta rätt på idag, börjar ta slut på kläder i barnens garderober!!
nu ska jag ta och låssas jobba en stund!!!!!

här igen då...

Andra natten av tre...det går frammåt:-) och tur är väll det... sov en stund i morse iallafall, men sen va det bara å hopp i bikinin och dansa ut till solstolen och fortsätta lite välbehövd vila...hur som haver så lessnade jag på att vila efter ca 1/2 timme, började då med mitt projekt rabatten...tung grävt var det, men som tur är så har jag ju en underbar man som kom och avlöste mitt planlösa grävande och jag fick förvandlas till arbetsledare... ;-)  nu är iallafall själva förinta rabatten delen klar och vi är på steg två...sätta kantsten...kan ju låta simpelt värre, men de små djävlarna ska ju sitta rakt oxå... vi (läs Peter) ska fortsätta med det pysslandet i morgon fm medan jag sover ;-) passar nog ganska bra som arbetsledare jag... :-D sen är det väll min uppgift att få ner de små lökarna som jag lyckats införskaffa...ska väll erkänna att jag inte ens vet va som är upp o ner på dem och än mindre hur långt ner de ska grävas...det följde ju visserligen med nåt papper med beskrivning om handhavande men det är gone with the wind...eller med Angelina :-D hur som helst så är det borta så jag får väll chansa!!
Gick igenom min mail för en stund sen och insåg då varför mina skattepengar gått upp i rök, hade ett ex antal beställnings bekräftelser i in boxen...ooops!!! givetvis till barnen :-D har hunnit med att handla skor från brandos, kläder från lilla miraklet bla ska  bli spännande att se när paketen kommer, framför allt Peters min... men det är ju så, barnen behöver kläder...eller hur:-D

07:04 godmorgon sverige...

Så har då äntligen den här natten gått, väntar in morgon personalen och om ca 90 minuter är jag på väg hem för att göra en stört dykning ner i sängen och göra mitt bästa för att soooova :-) kaffet har precis runnit ner och jag kan bara konstatera...det finns inget godare så här på morgon kulan... det har i allafall varit lugnt på jobbet, varken spöken eller bovar i natt heller :-)
nu ska ja jobba vidare !!!

sommar!!!!!!!

Har vistas i solen hela dan i dag, efter lunch packade vi in familjen i bilen o begav oss till fam J för lite trevligt umgänge i solen, vattenspridaren på för de stora(barnen alltså...) och pool för de två små, kaffe o solstol för de vuxna och vips så hade flera timmar förflutit :-) Väl hemma vart det inte många knop gjorda, lite middag och en ny solstol med ny kopp kaffe vart nog allt...och nu sitter jag på mitt kära jobb och här ska jag tillbringa de närmsta  10 timmarna, med vad vet jag inte riktigt ännu, men nåt kan man ju alltid hitta på :-)
har fortsatt finurla på min stundande fest här på midsommar dan, som det ser ut nu blir vi 22 st, tror jag håller fast vid min plan på tjaulknöl o potatis gratäng/ och pot sallad på nypärer... tror det kan funka bra för de flesta! ska väll ta mej en tur på systemet o inhandla nåt drickbart till maten också, men det de ska dricka resten av kvällen får de nog ta med sig själva ;-) hä brukar lösa sig...
Nu är det dax för lite jobb!!

lång helg...

Jaaa, för er som inte har den turen att jobba varannan helg då... ;-) själv har man ju lyckan att i morgon kliva på natthelgen...( i hate it) men över till nåt roligare..
Idag fyller Peter år, så när han kom hem från jobbet så firade vi honom, han fick en munkjacka, salming kallingar och en ny mobil av oss, verkade nöjd i allafall! sen kom då mina kära svärisar och hans bror m. fam av dem så fick han rakvatten o deo( av bröderna) av mammsen o pappsen så fick han en ny gräsklippare o lite päningar, så det var fina grejer, på lördag kommer mina föräldrar och grattar honom, mamma har dratt till finlandinen med sitt jobbinen!! Icke att förglömma då så har min syster redan hunnit med att vara hit, å hon köpte två snygga tröjor ( den vita är redan använd, tvättad och snart struken Annelie...) såååå, då har vi tatt Peters födelsedag, i övrigt så har jag o barnen varit hemma o tvättat, blåst upp en pool o fyllt den, städat inför kalaset och haft det allmännt svettigt idag:-) men såna dar har jag gärna flera av, saknar faktiskt att vara hemma på heltid med barnen...men det är väll så att gräset alltid är grönare...
Tänkte avsluta med lite blandade bilder....

                     Prins Elias                                              tant U o Dixie...         

see you....

RSS 2.0