lite "jag har jobbat natt" småsur då...

Allt som skrives i detta inlägg måste läsas med censur glasögonen på enligt lagen om skydd för nattarbetande kvinnor som inte har vett att sova på dan...
Ibland tror jag att jag är lite småsynsk faktiskt... satt för en stund sen i soffan och tänkte vila till då jag helt plötsligt får för mej att gå till barskåpet och öppna burken med wiskey flaskan JAG fick av pappa för ett antal år sedan, kommer inte ihåg vad det är för sort, men det är en jätte fin flaska i en jättefin plåtburk...och efter peters fest i lördags är den bara halv...(innehållet då alltså, inte flaskan...) Jag har varit jätte rädd om just den wiskeyn och hade i min tanke tänkt ta med den till stugan på midsommar och bjuda på, kan ju erkänna att det var jag som sprättade flaskan när ulrika o Andreas var här o grillade, men det var för att JAG ville bjuda Andreas på en god wiskey, det var ju inte riktigt tänkt att peter skulle bjuda sitt jobbpatrask på halva flaskan helgen efter :-( och ja, jag ÄR sur...så det så...och det tänker jag vara ett tag till oxå!!!!!

onsdag...

Japp, då har det gått en evighet sen jag skrev här sist...kan ju skylla på både det ena och det tredje men erkänner väll i stället då att inspirationen att dela mitt liv inte riktigt infunnit sig förren nu :-)

Dagen började med en försovning, vi vaknade 7.30 och barnen skulle vara på dagis/ skola 8.00 pluss att Jacob hade utflykt i dag så det skulle packas en matsäck oxå, men vi hann, lämnade den sista av barnen exakt klockan 8, snabbt jobbat va!!! sen kom min gudson Nils och hälsade på, ja hans mamma var ju givetvis oxå med, drack lite kaffe och surrade en massa skit medan jag ondade över hur det såg ut hemma...har i två dagar blundat när jag passerat dammsugaren och framförallt pojkarnas rum såg ut som det briserat en bomb i en leksaksaffär... så när Ulrika o Nils for hem tog jag mej an Elias rum vilket visade sig vara ett evighetsgöra :-) lego, småkulor, playmobil och bilar i en salig röra över hela golvet...men nu är det sorterat o klart, sparade jacobs rum till i morgon, måste ju ha nåt att roa mej med då oxå :-)
Sen har jag varit lite av en gårdssop, hann med en kopp kaffe hos zara innan det var dax att hämta barnen, sen blåste vi direkt över till Ulrika, för pojkarna ville leka med edward en stund och jag tyckte väll att kaffe intaget var för lågt ;-) så när kaffesuget lagt sig och grabbarna lekt färdigt så åkte vi hem och fixade middagen tills att Peter kom hem! Sen var vi ju givetvis ute i solen...och det låter väll trevligt...tycker jag också, men vi fick oväntat besök, till lika ovälkommet också, att bo vid skogen har både sina för och nackdelar...jag satt på sandlådekanten i godan ro när Dixie hoppade till brevid mej, sen skrek jag och sprang, det låg nämligen en orm unge i gräset brevid mej, har aldrig varit med om nåt så äckligt...men Peter hämtade lugnt en spade och förpassade ormen deit den hörde hemma, nämligen i skogen!! ormen var JÄTTESTOR...(i allafall 1 dm lång...) ;-) usch, jag ryser fortfarande när jag tänker på det, tur jag ska vara vaken o jobba i natt, annars skulle jag nog drömma mardrömmar... För att fortsätta på det här ormtemat såå kan jag ju berätta att Maja, våran stora katt kom hem i  förrgår med halva ansiktet o halsen alldeles uppsvullet, så hon hade nog varit i närkamp med en huggorm...grannarna hade som tur var kortison tabletter, så efter att jag pratat med veterinären så fick hon en halv sådan och till dan efter så hade svullnaden lagt sig och nu är hon precis som vanligt!!!
förövrigt så har jag i dag tvättat vagnen, så nu ska den ut på blocket och förhoppningsvis bli såld, måste städa ur garaget, har alldeles för mycket skit som står o blir förstört, en hundbur och en loftsäng ska också säljas...

Näpp, nu ska jag ta och jobba lite!!!

söndag igen då...

Veckorna går fort, framförallt de lediga helgerna! Vi har pysslat på en hel del här hemma, Peter är snart klar med snickerierna på altanen, så nu är det snart dax att köpa färg :-)
I går hade vi en heltrevlig kväll med våra vänner, det var år o dar sen vi gjorde nåt tillsammans utan barn, det vart grillat med massa goa tillbehör och nåt choklad klet till efterrätt!! Sen vart det ju oxå då en massa goa drinkar ute på altanen, med infravärme och ett extra element o nåra filtar gick det rätt så länge :-) Jag o Ulrika höllut längst, medan våra respektive roade sig inne med nintendo wii!!
Idag har det mest blivit en slöar dag, syrran kom hem med barnen vid 3 tiden, sen fick vi främmande av några gamla vänner som var lite kaffesugen :-)

MELWIN
Vem kan segla för utan vind
Vem kan ro utan åror
Vem kan skiljas från vännen sin
utan att fälla tårar...

Jag kan segla för utan vind
Jag kan ro utan åror
Men ej skiljas från vännen min
utan att fälla tårar

Melwin, tänker ofta på  dej, och speciellt då i dag då du skulle fyllt 5 år!! Men jag är säker på att du har det bra i din himmel där du vakar över dina bröder och dina föräldrar!






Käraste syster...

Käraste syster, du är den bästaste syster nån kan ha...image47

Ps: visst skulle du vara barnvakt på lördag??? ;-) Angelina vill så gärna vara med sin moster:-) och pojkarna tjatar sig blå om mormor o morfar!!! stackars oss, undra vad två stackars övergivna föräldrar skulle kunna hitta på ensamma en lördagkväll...

Puss o kram allra käraste syster!!!

lite tjurig då...

Hade ett samtal med min äldsta son idag... Vi for till farfar o farmor för att lämna tillbaks släpvagnen vi lånade i fredags, föreslog då att vi skulle gå in och säga  hejdå till barnens farbrors flickvän som skulle åka hem senare samma dag( hon bor i ludvika o barnens farbror i geneve, så vi träffas ju inte alltför ofta)
Jacob svarar då helt iskallt att det tänker han minsann inte alls göra... -varför då?? blir ju givetvis min följd fråga, får till svar att näää, jag är för blyg!!!! förstår ju då att nåt är fel, barnen avgudar sin farbror och har alltid gjort, han ger dem110% när han är hemma...
Jamen Jacob försöker jag, det är ju P:s tjej, vi måste ju försöka lära känna henne...Vaddå säger Jacob , bor dem tillsammans?? svaret blir då nej, inte just nu, men det kan ju bli så nån gång! Jacob funderar ett tag och tillslut nästan skriker han -menar du att de ska ha barn oxå?? samma svar igen från mej, varpå Jacob går i gång rejält, nå fler kusiner ville då inte han ha iallafall, det räckte sååå bra med de2 han har, och ska de ha barn  -DÅ FLYTTAR JAG!!!! (vad nu det skulle hjälpa :-)) sur o tvär satt han tyst i bilen en lång stund, så försökte jag ta det från ett annat håll och drar in min syster i diskussionen, att det är ju det samma om Annelie skulle träffa en kille, men mamma får jag till svar, hon har ju redan kille, hon har ju J. men snälla Jacob (igen) de har ju flyttat ifrån varandra, det är ju länge sedan, Ja tyckte jacob, men det är ju bara för att J pluggar, så det så!!!
kort paus i samtalet varpå han utbrister, mamma, vad är plugga?? :-) förklarar att J går i skolan, jaha, säger jacob super nöjd, han går oxå i förskolan då;-) kanske inte riktigt då... försöker förklara begreppen från förskola till högskola, varpå Jacob utbrister...-då får han ta och sluta med det NU och flytta in till Annelie igen :-) för det ska då inte bli nån ny kille hos Annelie... (lycka till med att presentera nån ny pojkvän för grabbarna Annelie, dom lär göra sitt bästa för att skrämma iväg honnom!!) Och förresten mamma säger jacob så A (p flickvän) hon förstår iallafall inte vad vi säger...Jooo tyckte jag det gör hon ju visst det, -NEJ, hon kommer från ett annat land så det så...(hon är född  o uppvuxen i sverige, men föräldrarna kommer från grekland) försöker förklara det för jacob,när han avslutar pratstunden med - varför flyger hon flygplan dårå???
ja, så kan tankarna i en svartsjuk 6 årings huvud se ut, MIN FARBROR!!!!
kan inte låta bli att småle lite :-) de är bra söta barnen ibland!!!!!

trädgårdsdrömmar...

Har ju som bekant mina ideer lite då och då...för tillfället drömmer jag om en vacker trädgård...har bestämt att vi ska göra om uppfarten och ta bort plattor o dyl och ersätta med annat, har som sagt bestämt, men inte när detta ska ske...idag vart det, passade på innan Peter hunnit hem från jobbet, hann ta bort flera plattor ur gången, tänkte lasta de i bilen o köra till mamma o pappa, orkade inte riktigt lyfta de, så jag fick så vackert vänta till min man kom hem, så då lånade vi svärfars släpvagn o körde upp dem, kom på att jag skulle plocka sten i forsen till min nya rabatt, inte heller lika lätt som jag trott :-( men lite fick vi med oss hem i allafall, så det får väll bli nåra vändor till :-) kan kanske inte påstå att min man var så lycklig på mej...men det brukar gå över!!
Tänkte fara o köpa kantsten i morgon och fortsätta mitt påbörjade projekt!!!
I morgon ska vi förövrigt på konfirmation, börjar bli riktigt kyrklig :-) både förra veckan åsså nu, 2 gånger på en vecka, så ofta har jag nog aldrig varit i kyrkan förr!! ;-)
nu ska jag fortsätta med mitt jobb och sluta svammla här!!

nattinatti:-)

Pantertant meddelande....

Gör er fria från barn o karlar nästa lördag!!! Jag har näästan barnvakt, så inget 100 % klart här ännu heller, men om alla lyckas med det omöjliga så har jag planerna klara om det är ok?? återkommer senare med tid o plats när vi vet ;-)
Ha det gott alla tanter där ute så hörs vi!!!!!!!!!!

jävulskt seg dator o huvudvärk...

Låter väll som ett väldans upplyftande inlägg... ;-D
Dagen har tillbringats i kyrkan på konfirmation, en av mina bästa vänners dotter konfirmerades och givetvis vill man ju vara på plats :-D Vi hade gått i hop och köpt ett jätte fint halsband som jag hoppas att hon tyckte om!! sen vart vi bjudna på smörgåstårta och vanlig tårta och massor med kakor:-D
När jag kom hem insåg jag att barnen bara hade allvädersstövlar, kan ju bli lite varmt nu det!!! Så då drog vi in på birsta och shoppade lite, 3 par stövlar till barnen, en klänning till mej och varsina par skjortor åt pojkarna till nästa helgs konfirmation!
och nu sitter jag halvt utslagen och svär över denna ofantligt sega dator med en huvudvärk som sakta tar död på mej :-( känns det som iallafall, fast jag har precis stoppat i mej ipren, så det lär nog gå till sig :-)

seeyö

på hemmaplan igen då...

Ja, då var Egyptenresan avklarad, det var jätte bra, det mesta i allafall, vi hade jättefint väder, så fint att jag fick tillbringa de två sista dagarna under parasollet efter ett "jag ska bli jättebrun" infall och en dag insmord i egyptisk morotsolja...sov inte bäst den natten eller kan jag väll erkänna :-D, vidare så var hotellet också jättefint, balkongen våran (eller vad det heter på markplan) låg ca 5 meter från havet, eller lagunen som de sa där, själv kallar jag det nog utgrävt vatten hål...nej, det var inget fel mer än att badskor krävdes pga en ytterst lerig botten ett par meter ut! Maten var hyfsad på hotellet, ganska okryddad för min smak men å andra sidan så åt ju barnen oftast med god aptit så det var väll mer värt det :-D Barnen frossade  i  pannkakor med diverse olika grejs uppepå, Elias favorit var med chokladsås på...efter att ha provat allt från hounung, floursocker och vaniljsås så valde jacob att de var godast utan nåt på...och jag kan nog säga att jag lägger min röst på hans variant :-D
Vad roade vi oss med då förutom att sola och bada och äta... jo, vi var på en "glass bottom boat" utflykt en dag såg jättefina fiskar och korallrev, men tyvärr vart Jacob lite sjösjuk så han och jag satt uppepå däck ganska länge och vilade medans Peter fick roa sig med att jaga Angelina :-D Pojkarna red givetvis kamel vilket de tyckte var coolt....annars så vart det en hel del shopping, slutade med att vi införskaffade en till resväska på plats för att få hem allt :-D Summa summarum så var resan väl värd pengarna fast jag i skrivande stund håller på att få nått knäpp på min rygg klåda... skylle sig själv som inte har bättre solvett :-D så den lilla brun färg jag hann införskaffa mig de första dagarna håller då sakta men säkert på att flagna bort...men men det är ju snart sommar och morots oljan fick jag med mej hem så då ska ja bli brunast igen... ;-D
avslutar med nära bilder innan det är dax å hopp i säng, ska ju till kyrkan i morgon...ska på konfirmation, så det blit nog trevligt :-D

image31


                         

image36

                         

image41


                      


image42

RSS 2.0