Lite blandade bilder




404367-78Första dagen på dagis, "vägrar ha hår snodden kvar där mamma satt den:-)
404367-77Elias i pulka backen hos några vänner 404367-76Jacob  var ju oxå givetvis med:-)404367-754 coola killar:-)404367-74Puss kalas404367-73Molly spanar på fåglar:-)

Till dig min struliga vän...

Vi har kännt varandra länge, inte en livstid, men nära intill...Vi har gjort otroligt mycket roligt och knäppt tillsammans...
Du var min vän, och på nåt vis så är du fortfarande min vän, min alldeles speciella vän, som jag verkligen försöker förstå mej på, men sällan lyckas med!! Du är speciell, det är ibland posetivt, men ofta också negativt! Du har fortfarande förmågan att få mej att må skit för att du gör det, kanske för att jag bryr mej om dej forfarande, eller så är jag bara dum och lätt manipulerad!!
Har alltid fått fågor och kommentarer om varför jag umgås/ umgicks med dej, har aldrig haft nåt egentligt bra svar, mer än att du var min vän, oavsett!!Jag önskar dej bara gott i livet, hade önskat att du kunde vara lika lycklig som jag, med man och barn och allt det innebär, för någonstans innom dej så tror jag att det är precis det du vill ha och behöver, samtidigt som du är så otroligt rädd att du stöter bort de chanser du har och har fått, du har underbara barn, som jag vet att du älskar, men det är inte nog, du söker efter nåt som jag, kanske inte ens du själv, vet vad det är!!
Nu är du inne i en svacka igen, med bråk och skrik och tårar, har lovat mig själv 1000 gånger att jag inte ska bli inblandad, att jag inte ska bry mej nästa gång, men när nästa gång kommer så står jag där, redo att lyssna och redo att försöka förstå, lyssna gör jag ,men kan tyvärr inte säga att jag förstår!! Förstår mig inte på dessa onödiga bråk som blossar upp mellan dej och de dina, dessa svartsjuke draman som står sig långt över det vanliga!! fula grejer som anmälningar hit och dit, slagsmål och intriger!
Det du sa i dag om att livet kanske inte var värt att leva...det fick mej att bli så förbannad, samtidigt som jag blir både rädd och ledsen för din skull, för dina barns skull!! Jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa dej, hur jag ska göra??
Jag hoppas min vän att allt löser sig även den här gången, men att skillnaden blir att det tar slut med de här bråken, att ni kan lösa saker som vuxna människor och sedan gå varsinna vägar och bli lycklig på varsitt håll!
Älskar dej gumman, men ska ärligt säga(som så många gånger förr) att nu får det vara nog, orkar inte mera jag heller!!
Kram på dej

vardagsångest....

Vaknade i morse o insåg...på fredag börjar jag att jobba!!!! har hitintills kännts ganska bra att man ska komma tillbaks till "verkligheten" och normal ekonomi, men just nu känns det som att jordens undergång är nära...
Har varit föräldrar ledig i snart 2 år, lång tid att gå hemma, det håller jag med om, men att inse att Angelina ska skolas in på dagis på onsdag, lilla Angelina, hon är väll bara en liten bäbis???:-) Att Elias ska börja på riktigt på dagis, gå inte måndag till fredag varje vecka, men närapå och Jacob ska måsta vara på fritids efter och före skolan i bland, det ger mej just nu lite av panik känslor...

Till på köpet kommer "frukost klubben" att näst intill splittras...vi är ett gäng med tjejer, som har varit fl, arbetssökande, pluggat på distans osv, som nästan varje morgon träffats och druckit kaffe och surrat oss igenom några timmar, hur ska vi hinna träffas nu då, när en är på praktik, en har börjat jobba och till på köpet ska jag också jobba:-(

jag vill inte.......................Jag vet att nästa vecka den här tiden kommer det nog att kännas bättre, då är man inne i trallen igen, men som sagt,  just nu känns det bara skit!!!!!!!!!!!

har inte fått mitt schema än heller, så jag kan inte lämna scheman på fritids o dagis:-(
Nej , nu ska jag försöka bli lite muntrare och se frammåt!!!! ska få främmande idag, Helene o barnen ska komma hit om en stund!!!

oinbjuden gäst...

Så har vi fått besök, hoppas han ej tänkt stanna stanna länge, jag skulle helst se att han avlägsnade sig nu omedelbart o aldrig kom tillbaks...
ibland blir han kvar outhärdligt länge och bara går runt runt...och det verkar aldrig som han ska ge sig av, naturligtvis gör han det nån gång, men dessa timmar till dagar som han kan stanna är verkligen outhärdliga för alla inblandade...
bara att vänta och se hur länge mr. kräksjuka ska stanna denna gången:-(

Elias som är den drabbade denna gång är oförskämt pigg måste jag säga...bara att hoppas på att det är ett tecken på att det var en snabbt övergående duell med mr.kräk....

nu ska jag sluta skriva om såna här obehagligheter och eftersom att jag inte har så mkt annat att skriva om just nu så avslutar jag här...

Dagens aktiviteter...







Söt vovve va!!! Nu råkar det ju vara så att alla mina vänner lider av olika grader av "crazyness" kanske ett måste för att stå ut med mej och mina ideer??:-)

Har inte gjort speciellt mycket idag, promenad med Vickan och barnen upp i skogen på fm, hur skönt som helst måste jag säga:-) med den här blåisen som är ute så var det underbart att kunna gå normalt utan nån större halkrisk:-)

Senare på em kom farmor o farfar o barnens kusiner och hälsade på en sväng, drack lite kaffe och barnen lekte en stund tillsammans, grabbarna lekte hur bra som helst i vanlig ordning medan småtjejerna var just tjejer, lite surt o grinigt om vem som skulle ha vilken leksak oxå koms det o skvallrades för farmor som inte visste vilket ben hon skulle stå på, vem av hennes småtjejer skulle få rätt... :-)hon löste det fint och de fortsatte leka tillsammans min 1 åriga tjurfia och hennes 3-åriga minst lika tjuriga kusin:-) Kan ju bara konstatera att jag kommer att söka permission från släktträffarna om sisådär 10-12 år:-)

Sen fick jag oxå höra att en av mina nära hade fått operera bort en tumör bakom örat igår, visserligen en godartad, men lite otäckt ändå!! Måste komma i håg att skicka  en "krya på dej vad bra allt gick väl" bukett till henne i morgon!!

Så hoppar jag vidare med dagens aktiviteter, tiggde åt oss eftermiddagskaffe hos Ulrika o Andreas! Försökte få till en deal med Nils ang hans mors första frigång, lovade honom att köpa hem egyptisk choklad om hans mor fick vara med och ha "tjejkväll" med massa andra tanter åsså mej då:-) innan vi åker i april, det enda svar jag fick var ett riktigt asgarv, fast på bäbisvis :-) så jag antar att det var ok för honom ;-)
Hur det blir med det hela får väll tiden visa på...

Nu är det åter igen dax att hopp i säng för att tidigt i morgon vakna av Angelinas morgon pigga stämma i ottan...

Så var det lördag igen...

men kollar jag på klockan så är det faktiskt söndag...är alldeles för dålig att komma i säng i tid på kvällarna :-)
Helgen har hitintills varit lugn, mamma,pappa och syrran käka middag här i dag! syn bara att jag inte fick till den där dj....steken, är värdelös på att tillaga kött, usch o fy, ska nog bli vegetarian :-)

Jacob var på barnkalas på badhuset i kväll, kom hem 20.45 och var helnöjd, det hade varit skitkul, enligt han iallafall :-) men är han nöjd och glad så är jag det också :-)
Elias o Angelina var hemma med mej o gjorde mest ingenting under kvällen, Zara var hit en sväng o vi drack i vanlig ordning lite kaffe och diskuterade livets stora gåta...Kom väll inte fram till nåt mer än vanligt, men trevligt var det i vilket fall :-)

Var in på stan i fredags, men gjorde inga större fynd :-( lika bra var väll kanske det...hittade 2 tröjor åt mej o en huvjacka åt peter men annars inget speciellt...

Nu ska jag vänligt men bestämt försöka väcka min man som sitter o toksnarkar i soffan brevid mej...det stör min koncentration och mitt skrivande blir lidande...*asg* nej, skojade bara, men han sover förmodligen bättre i sängen än här :-)

Nu är det inte långt kvar till jag ska börja jobba...vet inte om det känns skit eller om det känns bra, olika olika dar...men det finns ju inte så många alternativ...vinna jackpotten på lotto skulle ju helt klart förändra lite, så det skulle kunna vara mitt enda alternativ...Om jag satsar halva min lön varje månad så borde jag vinna den nån gång, eller hur ;-)

mest bara svammel i vanlig ordning, men det bjur jag på:-)

Nästa sängen...så tack o godnatt för nu!!!

Hur du upprätthåller galenskapen i livet...

 

1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.

2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.

3) När någon ber dig om hjälp, Säg: jag delegerar!

4) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha
pommes frites till det?

5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg

7) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla
har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.

8) I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För
sexuella tjänster.

9) Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."

10) Använd inte punkt

11) Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå.

12) Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har
svarat.

13) Specificera att din drive in order är för att "ta med".

14) Sjung med på Operan

15) Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm.

16) Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna.

17) Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.

18) Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn, Rock Hard, eller varför inte Snöret......

19) När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag vann!" "Tredje gången denna vecka!!!"

Och det sista sättet att hålla uppe en lagom nivå av galenskap:

20) Skicka detta e-mail till alla i din adressbok, även om de har
skickat det till dig eller uttryckligen bett dig att INTE skicka
dem sådana här e-mail.

Min nya last...

Jag har en last som håller mej fast...nu har jag lagt mej till med ett nytt missbruk.... förutom att jag missbrukar tobak och koffein sen många år (med vissa uppehåll) så har jag då som sagt dragit på mej ett beroende till, kan inte , vill inte vara utan mina kanelknäcke från wasa...de är så underbart goda...
Kanske detta missbruk inte är så farligt i jämförelse med rökningen...men vem vill inte leva farlig ;-)

Har roat mej med diverse olika saker idag, stadsbesök med Zara stod med på agendan, hälsade på syss på jobbet, Angelina pajade deras "kom o hjälp mej klocka"...skit händer som en vän till mej skulle sagt och förövrigt kanske oxå sa... sen for vi på ikea och shoppade loss:-) det vart bara lite småplock på ikea sen köpte jag ny hockeyhjälm åt Jacob och lekhjälm åt Angelina, måste ju ha det nu när hon ska börja på dagis (efter många om och men så vart det så, Peter ska va fl till sommaren i stället)

Sen var det bara hem och laga mat innann vi drog iväg på 5 års kalas hos min kusin dotter! där var det fullt ös hela tiden, Elias och hon leker så bra tillsammans, idag skulle de flytta, när vi kom upp hade de flyttat massor med leksaker in i ett rum som de håller på att renovera....slipdamm ni vet :-) behöver inte säga så mycket mera va...men barnen hade ju kul o det är väll huvudsaken...eller?????

sen så har jag ju oxå roat mej med att lägga in lite bilder...ska rota rätt på några fler, det var vissa som saknades som också ska in framöver :-) ska införskaffa mej en scanner och starta ett bild krig med min käre vän Ulrika, finns ju lite ammunition att ta av i mina förråd :-)

nu kallar sängen...GODNATT!!!


bilder från mitt hjärta från förr till nu...

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Fick med en bit av nästan alla...fattas några som jag inte hittade nån bild på:-( måste börja knäppa mera kort:-)
många nämnd, men det finns fler som äger en bit av mitt hjärta!!

 Love Gaze med kärlek...love you!!!

sommar, sommar och sol...

Havet och vinden och doft av kaprifol... Ja , drömma går ju Cool det är låååångt kvar till den underbara sommaren...men då ska jag...

1.sola och vara brunast i kommun
 2.ligga på stranden och läsa braiga böcker varje dag
3. bara grilla och äta go mat och njuta av underbart sällskap
4. fara på lååång semester och göra kuliga saker
5. dricka gott rött vin
6. ha stugfest...
7. fylla 29 år för andra gången...äldre än så blir inte jag Angelic 

Slut drömt, bara att inse, stranden med 3 barn innebär antingen barnflicka eller ingen bok...och knappast nåt solande heller!!
Äta gomat kan vi ju göra, och trevligt sällskap har jag ju allt som oftast  
lång semester lär ju förmodligen sluta på nån djurpark...
men stug fest och rö vin ska det ta me dj...bli i allafall!!!Tongue Out

Japp så får det bli!!!!

men först har vi en lång vinter kvar..inte helt fel det heller, snö, kyla och frusna tår...vad kan man önska mera...

Idag kom Vickan som en räddade ängel och var här med Elias och Angelina medan jag skjutsade Jacob till skolan, sen drack vi lite kaffe i vanlig ordning, trevligt, trevligt!!!

Senare kom min lilla goa lilla gudson Nils och hans mamma och hälsade på, hann med några koppar kaffe då också!!!  image15

Från det ena till det andra, kolla in ögonen på Nils, hans mor har till alldeles nyligen hävdat att de är BLÅ???
NOT... Lol *asgarv* ( sorry att jag hånar dej och din inbillningssjuka gumman kan bara inte låta bliEmbarrassed)

sen har kvällen bara rullat på med middagslagning och brottning för Jacob, så nu är det natten för barnen och "plockihoptid" för mamma och pappa!!

  Sen tror jag minsann att vi har lite att fira jag och min man;-) har varit förlovade i 8 år idag!! Det är väll värt att fira ordentligt va:-)

Helgen har varit lugn, Pojkarna sov hos Farmor och Farfar i fredags så då var det lugnt och tyst här hemma, for till Vickan och fikade då:-) sen var det nog mest bara tv resten av kvällen...
Lördag kom Annelie och Patrik förbi, trevligt att få träffa honom också:-) sen åt vi middag hos svärföräldrarna!




 to say Good Night








Storstäd....

Jo men visst serru....Försökte iallafall göra en ordentlig genomkörare av huset nu på em, men jag har ju sån otroligt hjälpsam dotter...Jacob och Elias roar sig ju själva, allt från lego till pokemon osv, så för deras del är det ju inte ett problem att mamma kliver in i "sur städtant" rollen värre är det ju då med Angelina, som mer än gärna hjälper till på alla de vis, medan jag städade sovrummet så tog hon köksskåpen...Jättefint vart det måste jag säga, inte en pinal kvar i skåpen...desto mer på golven runt om i huset... medan jag hängde tvätt plockade hon ner den jag redan hängt osv, så fortsatte det till min städmani lagt sig, övergick till att laga middag i stället, min syster kom och åt med oss idag, jag skalade potatis och Angelina provsmakade...Middag vart det och den var helt ok trots att mitt humör inte var det allra ljusaste, men efter middagen följde Angelina med sin moster in på sitt rum och lekte en stund, så jag hann röja i köket iallafall, utan hjälp av min lilla städmadame:-)

Nu sover alla min tre älsklingar sött i sina sängar och jag har varvat ner efter detta städkaos...
Peter kom precis hem från jobbet, har jobbat sin sista kväll för den här veckan och har vi tur för alltid(om man räknar bort övertid) de ska börja jobba enbart dagtid och det känns ju bra:-)

Hade inte nåt att skriva om egentligen idag!!! men nu har jag slatt ihäl nåra minuter vid datorn så nu kan jag ju gå och lägga mej...

Nighters evry one!!!

Trött, trött o trött....

Måste jag vänta in tvättmaskinen innan jag lägger mej??? Ja förmodligen, om jag inte vill köra om den i morgon, och det vill jag ju inte, klockan är inte ens 20.00 men jag är sjukt trött, håller på att gäspa käkarna ur led...Elias var kraxig i natt, så det vart inte mycket sova för varken mej eller Peter då även Angelina vaknade och tyckte att det var morgon...och henne övertygar man inte motsatsen så lätt...;-) vissa gånger, ganska ofta faktiskt så kan jag tycka att det finns en viss charm med hennes "tjurigheter" men i natt var inte en av de gångerna, Men både hon och Elias somnade tillslut, lagom till det var dax att skicka Jacob på skolan...så då var hela familjen uppe, vaken och pigg...(det sista är ju en tolkningsfråga)Så nu väntar jag som sagt in tvätten så ska jag faktiskt, kors i taket, hopp i säng sen...

Det vart inget bilköp nu iallafall, den vi kollade på var för liten bak för att ha tre barnstolar/kuddar och lika glad var jag för det...värre var det för Peter som verkligen ville ha bilen!! Själv vill jag nog egentligen ha kvar forden, men sitter så otroligt skönt i den och eftersom att vi avverkar ca 2500 mil per år så känns det som att sitt komforten kan prioriteras...

Nåt annat som snart måste prioriteras är renovering av hall då Angelina lyckats riva ganska stora bitar mitt på väggen...varje obevakat ögonblick står hon där och knåpar...Hon tycker det är skitkul...behöver inte skriva att mamman och pappan i familjen INTE tycker det...

Annars har det inte hänt så mycket idag...tråkig dag har det varit, har inte ens druckit kaffe idag, vet inte vem jag ska skylla det på...får väll bli nästa som ringer:-)

Nu är i vilket fall tvätten klar, vilket innebär att jag bara behöver gå ner och starta en tumling och borsta tänderna så kan jag SOVA sen...(hur det nu blir med det...)

I vilket fall...tack och godnatt...


dessa underbara söndagar...

sista dan på barnens jullov...Vi skulle så stort ut och åka skriskor med barnen idag, men det stöp på att Jacobs skriller var för små...glömmer visst hur snabbt de växer, förra året var de skriskorna alldeles för stora...som tur är så passade de på Elias, så det är bara ett par vi behöver köpa i år:-)

Har på tal om att köpa betalat in det sista på våran Egyptenresa, känns underbart, nu är det bara fickpengar kvar att skrapa ihop:-) och det ska väll inte vara nåt problem!! Berättade för barnen att vi ska åka idag oxå, som vi tänkt vänta med att tag till så det inte skulle bli så lång väntat, men men nu är det gjort och glada vart de så än så länge ångrar jag inte att vi berättat :-) Vi kollade på bilderna på hotellet tillsammans, men det de tyckte var bäst var nog "gratis glass hela dan" Vi har all inclusive så det blir armband för hela familjen, vilket grabbarna tyckte var suveränt, tänk mamma, vi kan äta glass HELA dan, varje dag...Jo heller hur...:-)

Nu ska vi snart få främmande av några gamla vänner, Jacob och Elias gudfäder med familj(en av dem har familj) ska bli jätte kul, Jacob och Elias har längtat efter att träffa Mayara, Tobbes bonus dotter, de leker jätte bra tillsammans och de har inte träffats på "år och dar" men nu ska de äntligen få leka :-) de har tillomed städat rummen helt frivilligt...:-)kanske ska bjuda in de lite oftare;-)

I går var jag till Vickan och sjung lite singstar och drack cider...trevligt var det, Micke kom också förbi en sväng och surrade lite med oss och tur var det för jag slapp gå hem:-) fick skjuts istället...
vi började i vanlig ordning planera in nya festligheter, nu var vi inne på en glitter och glamour fest, får väll se vad det blir...om det blir nåt överhuvudtaget...:-)

nu ska jag röja lite innan främmandet kommer:-) Elias gudfar är ju pedant;-)(skojar bara Erik) lite iallafall...
ska bli kul attträffa dem så det är väll bäst jag sätter lite fart...

kramelikram


wienernougat och ostbricka...

Som rubriken antyder, så är det myskväll...ostbricka är ju inte helt fel en kväll som denna, och wienernougaten hittade jag väl gömd i skafferiet, förmodligen hade min man hoppats på att få ha den för sig själv, men det var ju tydligen dömt att misslyckas:-) syn för han, gott för mej :-) men han får ju iallafall va med och dela på den nu!!
vinet lyser med sin frånvaro:-( hade varit gott med ett glas rött nu, men de sista dropparna försvann på nyår:-) men men, funkar med cola oxå, inte lika sofistikerat, men vem har sagt att jag är sofistikerad då??:-)

Har färgat håret på mej själv nu i kväll, brukar bli blandat resultat...handduken är fortfarande kvar i håret så jag väntar fortfarande med spänning...

Pojkarna har dragit till mormor och morfar nu på em, ska hämta dem i morgon, Angelina sover, så nu är det lugna gatan här i huset...Vilket uttryck, lugna gatan här i huset...hur många har en gata i huset?? inte vi ialla fall, kanske hellre ska skriva lugna hallen eller nåt dyl, för hall har vi i allafall, kanske inte så stor, men ändock en hall ;-)

Har varit och hälsat på Ulrika m fam en sväng:-) Angelina uppskattade att få vara med Edward själv och härja:-) ropade tillo med efter han:-) det är så kul när orden börjar komma:-)

Nu ska jag kasta in handduken här och göra detsamma med den på huve så jag får se min nya färg...spännande:-)


Bilder från jul och nyår...

 Julfina barn...           Julaftonsmorgon     Lilla julafton     23/12 grabbarna grus....      Nyårsafton                                  Väntar på raketer                 Misty och Dixie    Koncentrerade kusiner;-)

2008:s start...

Så är det då 2008!!!

vi var hos mamma och pappa på nyårsafton, det var lungt och trevligt, åt jätte god mat och barnen fick själva bestämma när de skulle lägga sig, de höll ut till 22 och sen var det godnatt för dom :-) men vi sköt lite raketer innan och de fick skåla i jordgubbs cider som de tyckte var jättegod! Vi vuxna väntade tålmodigt in tolvslaget och skålade in det nya året men sen stöp vi också i säng :-) Men som sagt så var det jätte trevligt!!

Peter har börjat jobba idag efter sin ledighet, lite tråkigt men jag har haft sällskap hela dan och fått i mej min dos av koffein i vanlig ordning :-) Ulrika och Nils kom hit på fm och löstes av lite senare av zara och barnen, Vickan kikade också förbi en sväng!

Har börjat fylla i en massa papper som måste in, ska tacka nej till dagis för Angelina då vi inte fick det vi ville ha, det blir för långt  att sitta och köra, så Peter ska vara fl lite också ska vi pyssla så farfar och farmor kan vara barnvakt emellanåt!! Så för henne verkar det inte bli dagisstart förren till hösten:-) men det kan ju vara bar det också!!


RSS 2.0